Irma Merilän kokemukset Inverasta

”Täällä minulla on kaikki hyvin”

Utajärveläinen Irma Merilä asui ennen isossa maalaistalossa ja toimi maatalon emäntänä. Kun hänen aviomiehensä nukkui pois, muutti Irma pienempään, Inveran rakentamaan rivitaloasuntoon. Rivitaloasunnossa asuminen on isoon maalaistaloon verrattuna huomattavasti helpompaa. Yksin asuva nainen tuntee myös olonsa turvalliseksi tuttujen naapurien ollessa lähellä.

 

– Olin maalaistalon emäntänä yli 50 vuotta. Hoidin karjaa ja tein paljon töitä. Nyt elämässäni on tullut ihana aika, kun olen päässyt uuteen rivitaloon, Irma hymyilee.

 

Hyvin suunniteltu ja sydämellä rakennettu asunto

 

Invera ei ollut Irmalle aiemmin tuttu rakentaja. Hän näki mainoksen rakennettavasta rivitalosta ensimmäistä kertaa paikallislehdestä. Jo silloin hän ajatteli, että siinäpä olisi hyvä paikka. Ei mennyt kauaa, kun päätös ostosta syntyi. Nyt Irma asuu valmiissa, 52neliöisessä asunnossa.

 

– Kävin tässä tontilla silloin kun tätä ruvettiin rakentamaan ja mietin, että pääsen minä ihanaan paikkaan, Irma sanoo.

 

– Kun asunto valmistui, niin ihastuin siihen kuinka selväpiirteinen ja hienosti suunniteltu tämä on. Asunto oli heti minun näköiseni ja sellainen, kuin halusin. En voi moittia, ja minulla on kaikki hyvin täällä. Tätä on tehty hyvällä sydämellä, Irma kuvailee.

 

”Tässä on helppo asua”

 

Uuden asunnon myötä on Irman elämä hänen omien sanojensa mukaan helpottunut merkittävästi. Aiemmin esimerkiksi kauppaan lähteminen ei ollut yhtä helppoa, jos jotakin alkoi tehdä mieli. Nyt Irma pääsee kauppaan nopeasti pyörällä.

 

– Tässä on helppo asua. Kaikki on lähellä, ja luonto on nättiä. Ei tällaista paikkaa ole Utajärvellä toista. Tämä on kuin kesämökki ja samalla talviasuttava, Irma kertoo.

 

– Tunnen asumisen turvalliseksi. Täällä tiedän, että apu on lähellä, mitä se ei ollut maalla asuttaessa. Jos minä vaikka pihalla kaatuisin, niin täällä on ihmisiä, jotka näkevät, että tarvitsen apua. Yhtenäkään iltana en ole ajatellut, että olen turvaton, vaan päinvastoin, Irma painottaa.

 

Oma rauha säilyy

 

Naapureista on tullut myös ystäviä. Takapihalla poristaan usein ja vaihdellaan kuulumisia. Vaikka naapurit ovat suoraan seinän takana, säilyy silti oma rauha.

 

– Jokaisella on oma rauha. Naapureilta ei kuulu mitään ääniä, vaan äänieristeet on hyvin tehty, Irma kiteyttää.

 

– Täällä ystävät ovat lähellä ja talossa vallitsee hyvä henki. Juttelemme ja vaihdamme kuulumisia. Tällä iällä Ihanaa on se, kun ihmiset tulevat juttelemaan, Irma päättää.

 

Lue muita Kokemuksia >

Invera Asunnot Invera Maarakennus
Me olemme luottokelpoinen yritys Bisnode rating järjestelmän mukaan. Bisnode rating on automaattinen ja jatkuvapäivitteinen luottoluokitusjärjestelmä.

 Copyright © 2017 - Invera Oy